banner

Transport

Diefstallen van boten Prompt New Surveillance System voor de haven van Yarmouth van Dahua

2019-07-092821

In de haven van Yarmouth op het eiland Wight is een videobewakingssysteem met ongeveer 40 IP- en thermische camera's van Dahua Technology geïnstalleerd. De haven bestaat uit een grote jachthaven, dokken voor de Wightlink Ferry terminal en pontons en bootligplaatsen stroomopwaarts.

Uitdagingen

Het vorige systeem was verouderd aan het worden, met slechte beeldkwaliteit en bekabelingsproblemen. Na een aantal diefstallen van boten en bootbranden in naburige havens werd een nieuwe oplossing - met inbegrip van een warmtebeeldcapaciteit - gespecificeerd.

Oplossing

De Dahua-camera's zijn een mix van thermische kogels, IR-kogels, Ultra PTZ's, IR-koepels en fisheye-camera's. De thermische camera's zijn vooral geschikt voor buitenvideobewaking in een groot gebied en zijn ideaal voor de grote, op water gebaseerde omgevingen in de haven. De camera's zijn voorzien van Vox ongekoelde thermische sensortechnologie en een hoge thermische gevoeligheid bij minder dan 40mK, waardoor ze meer beelddetails en temperatuurschommelingen kunnen vastleggen. Met een ingebouwde branddetectiefunctie bieden de camera's een uiterst gevoelig brandalarmsysteem.

De IR-kogelcamera's zijn voorzien van zeer efficiënte H.265-coderingstechnologie, PoE- en IR-verlichting op maximaal 50 meter en een groot dynamisch bereik, waardoor ze levendige beelden leveren, zelfs bij de meest intense contrastverlichting en krachtige dag/nacht-bewaking in een compact pakket.

Bij een van de aanlegplaatsen stroomopwaarts is er geen stroomvoorziening op geïsoleerde pontons, zodat de camera's met behulp van windkracht en zonne-energie kunnen worden bediend.

De beelden worden draadloos teruggestuurd naar een controlekamer in het hoofdkantoor van de haven. Wanneer de controlekamer niet bemand is, kan Yarmouth Harbour personen nomineren die via de Dahua-bewakingsapplicatie waarschuwingen en beelden op hun tablets en smartphones ontvangen.

Naast de haven zelf omvat het systeem ook de aangrenzende pier van Yarmouth, een op de Grade II-lijst geplaatste constructie die naar verluidt de langste houten pier van het Verenigd Koninkrijk is en die onlangs is opgeknapt. In de camera's bij de ingang van de pier is automatische volkstellingstechnologie ingebouwd om de nummers op de pier te controleren als een gezondheids- en veiligheidsmaatregel.


Voordeel

"Het nieuwe surveillancesysteem heeft ons vermogen om de haven te bewaken voor de veiligheid en beveiliging van onze klanten, personeel en het bezoekende publiek veranderd", aldus Dave Rice van Yarmouth Harbour Commissioners. "De HD-fotokwaliteit is uitstekend en je kunt de gezichten van de mensen uitkiezen, dus er is geen vergelijking met de vorige camera's. Het systeem is eenvoudig te gebruiken gebleken en we zijn blij met de prestaties tot nu toe".

"Dit bleek een interessant project om aan te werken, niet in het minst omdat delen van de installatie per boot moesten worden uitgevoerd," zei Chris Snell, directeur van het beveiligingsbedrijf, Central Southern Security. "De Dahua-apparatuur is een plezier om mee te werken en zal Yarmouth Harbour voor vele jaren een geweldige oplossing bieden."


Het gehele succesverhaal