banner

Detailhandel

Videobewaking aangepast aan de iconische West Midlands locatie

2018-07-111061

Fort Dunlop Rubber werd gebouwd voor Dunlop Rubber en werd het vlaggenschip van de bandenfabrikanten en was ooit de grootste fabriek ter wereld, met 3200 werknemers. Nadat de productie in de jaren tachtig van de vorige eeuw was stopgezet, lag het gebouw braak voordat het werd herontwikkeld tot 360.000 vierkante meter kantoor- en winkelruimte, met nu ook een aangrenzend hotel.Uitdagingen


Een groot deel van het vorige videobewakingssysteem van de site werd geïnstalleerd tijdens de renovatie in 2006, maar door de vooruitgang in de moderne technologie werd het huidige systeem niet langer geacht te voldoen aan de basisvereisten. Een externe consultant beoordeelde de locatie en stelde plannen voor een upgrade voor. De Champion Security Installations van Bromsgrove won de aanbesteding voor het upgradeproject.

Oplossing


Een compressieve videobewakingsoplossing bestaande uit 96 camera's van Dahua Technology UK wordt geïnstalleerd op de opvallende commerciële en winkellocatie Fort Dunlop, met uitzicht op de M6-autosnelweg in Birmingham. Het ontwerp is in twee fasen geïnstalleerd en bestaat uit in totaal 96 statische en PTZ-camera's van Full HD tot 4K-resolutie. De camera's omvatten de 12MP panoramische interne IPC-EBW81230 fisheye-camera, die gebruik maakt van H.265/H.264 triple-stream codering, en de externe panoramische IPC-PDBW8802 dome camera, met vier 2-Megapixel progressive scan CMOS-sensoren en dag/nacht functionaliteit. Beelden worden beheerd en opgenomen door een 128-kanaals, ultra 4K NVR616 netwerkvideorecorder.

Voordelen


"Na een volledige herziening van de beveiligingssystemen in Fort Dunlop werd het duidelijk dat een vervangend CCTV-systeem nodig was om de bescherming van het personeel, de bezoekers en het gebouw te garanderen," zei een woordvoerder van Savills. "Drie verschillende opties werden gepresenteerd door aannemers, maar het werd al snel duidelijk dat het Dahua-systeem dat door Champion Security werd gepresenteerd, voldeed aan onze opdracht. Het geïnstalleerde systeem heeft de manier waarop we onze activa bewaken en beschermen veranderd, en het gebruiksgemak ervan is een openbaring geweest voor ons personeel op de bouwplaats".

Een woordvoerder van Champion Security Installaties voegde eraan toe: "We werken al een aantal jaren samen met het management van Fort Dunlop, dus we hebben het nieuwe IP CCTV systeem in overleg met hen ontworpen. Het doel was om aan alle verschillende beveiligings-, gezondheids- en veiligheidscriteria te voldoen en om het gebruiksgemak voor de operators te waarborgen. Na de installatie van Dahua-apparatuur op een aantal locaties hebben we hen uitgenodigd om te helpen bij het ontwerp van het Fort Dunlop-systeem met behulp van een aantal van hun nieuwe producten. In samenwerking met Dahua en Oprema Ltd werd het project op tijd en binnen het budget opgeleverd".