banner

Transport

Dahua mobiele oplossing brengt veiligere openbare bussen in Italië

2020-03-031934

ARST is een openbaar vervoerbedrijf in Cagliari, Italië. Het bedrijf exploiteert een enorme vloot van ongeveer 800 openbare bussen over het hele eiland Sardinië. Tijdens het moderniseringsproces van de voertuigen heeft het bedrijf besloten om nieuwe gecentraliseerde CCTV-systemen in te zetten om het veiligheidsniveau van de passagiers en chauffeurs te verbeteren.

Uitdagingen

In de eerste plaats kunnen de low definition-beelden die door de oorspronkelijke bewakingsapparatuur zijn vastgelegd, niet voldoen aan de geavanceerde bewakingsbehoeften van het bedrijf. Ten tweede kon de buschauffeur geen point-to-point communicatie met het commandocentrum in real time bereiken. Bovendien, in het geval van een ongeval, was er geen noodknop op de bus voor het melden van de noodsituatie aan de commandocentrale.

Oplossing

Om ARST te helpen zijn bus beveiligingssysteem te vernieuwen, werd een aangepaste mobiele oplossing van Dahua gebruikt, bestaande uit meer dan 3000 camera's en 750 MXVR's, paniekknoppen, een geïntegreerd DSS-platform en andere accessoires. De gegevens van de front-end camera's zijn via DSS4004 in de controlekamer geïntegreerd, waar noodoproepen, geolokalisatie van voertuigen en statistieken kunnen worden beheerd.

Elke bus is uitgerust met een penta-hybride videorecorder MXVR6212, 4, 6 of 8 HAC-HDBW2241F camera's en paniekknoppen. De belangrijkste kenmerken van de systemen zijn: data-encryptie, mensen tellen, hot spot, router 3G/4G, dynamisch beheer van de LCD-monitor aan boord en geo-lokalisatie via DSS-applicatie.


Als eerste mobiele XVR die HDCVI/AHD/TVI/CVBS/IP-signalen goedkeurt, kan MXVR6212 1080P high-definition opname in real time bereiken. Het steunt voertuigplaats het volgen en controle in real time, en alle informatie zoals GPS en video kan via draadloos netwerk worden geüpload - 3G/4G/WIFI. Bovendien kan het apparaat ook verbinding van diverse accessoires, zoals kaartlezers, brandstofsensoren en noodknoppen ondersteunen. Bovendien heeft het apparaat de EN50155/ISO16750 goedgekeurd om te voldoen aan de eisen voor mobiel gebruik. Anders dan de stadsbus kan dit apparaat worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals schoolbus, taxi, politiewagen, trein, vrachtwagen, enz.De 2MP HAC-HDBW2241F-M-A mobiele camera is ontworpen met een schokbestendige compacte behuizing, die het gemakkelijk maakt om te worden geïnstalleerd en aan te passen aan verschillende toepassingen. Dankzij de sterke punten van de door Dahua zelf ontwikkelde HDCVI-technologie biedt de camera beelden van hoge kwaliteit en zorgt hij voor real-time overdracht. Ook keurt het een hoge prestatiessensor goed om onvergelijkbare prestaties te leveren, zelfs onder extreme omstandigheden bij weinig licht. De Starlight-functie maakt het mogelijk om meer details vast te leggen en nauwkeurige kleuren te herkennen in de nacht of in scènes met beperkte verlichting.

In de controlekamer werd het Dahua DSS-platform gebruikt om de mobiele apparaten die op de bus worden ingezet te controleren en te beheren. Het toont real-time locatie, snelheid, richting van het mobiele apparaat, de locatie van het afspeelapparaat, en ondersteunt het alarm voor te hoge snelheid, het invoeren en verlaten van de E-FENCE. Naast het centrale beheer stelt de Business Intelligence-functie van het Dahua DSS-platform de gebruiker ook in staat om Heat Map-rapporten en statistieken voor het tellen van mensen te exporteren, waardoor de operatorbedrijven de rijroute kunnen optimaliseren om meer winst te genereren.

Voordelen

Met het verbeterde Dahua-systeem kan de commandocentrale in realtime met elk voertuig van ARST Bus Company communiceren, zodat ze instructies aan de chauffeur kunnen geven, zodat de chauffeur zich in geval van nood onmiddellijk bij de commandocentrale kan melden via de paniekknop, en de veiligheid van de passagiers en chauffeurs kan garanderen. De mobiele oplossing van Dahua met high-definition monitoringprestaties vermindert diefstal en overvallen op bussen en stelt busmaatschappijen in staat om nauwkeurige informatie over verkeersstromen te verzamelen en automatisch gegevens te downloaden om een efficiënte en winstgevende operatie te ondersteunen.

De Dahua-mobiele oplossing aan boord heeft zich bewezen als zeer efficiënt en betrouwbaar, en werd ook in twee andere Italiaanse busmaatschappijen toegepast: AMAT Bus Company in Taranto en AMTAB Bus Company in Bari.