banner

Detailhandel

Deens Restaurant Werkt Dahua Mensen Tellen en Flow Control Oplossing voor Veilig Heropenen.

2020-07-071184

Sinds het begin van de verspreiding van COVID-19 in Denemarken heeft de Deense regering alle restaurants, bars en andere zakenwijken gesloten. Om te voldoen aan het back-to-business beleid van de overheid, moet Arkaden Food Hall, een populaire foodcourt in Odense, het aantal gasten binnen een bepaalde limiet per vierkante meter houden - 308 personen in hun geval. Als verantwoordelijke voor hun klanten en personeel heeft de Food Hall de People Counting and Flow Control Solution van Dahua Technology ingezet om te zorgen voor een soepele en veilige heropening na de pandemie.Uitdagingen

Met 14 eetkraampjes en 2 bars heeft de Food Hall twee ingangen. De mensen die tellen vanaf deze twee ingangen moeten worden gecombineerd en op schermen worden weergegeven om te bepalen of er nog ruimte is voor klanten om binnen te komen of dat ze tijdelijk bij de deur moeten wachten.

Oplossing

De oplossing bestaat uit:

  • 2 Ingangen met 5 serie IPC (HDW5442E-ZE)
  • 2 DPB18-AI
  • 2 DHL32-F600
  • 1 DSS Pro Licentie 64 Kanalen + BI Module

De Dahua AI-aangedreven telcamera kan automatisch en nauwkeurig het real-time aantal mensen berekenen dat het restaurant binnenkomt, waardoor opstoppingen worden vermeden. Het DSS PRO-platform met People Counting en Flow Control helpt samen met monitoren en DPB18A verschillende video's/foto's en bewerkbare content te versturen die de gasten kunnen zien. Wanneer het aantal gasten de ingestelde waarde overschrijdt, zullen het platform en de monitoren "de limiet is bereikt" op de digitale borden bij de ingang van de eetzaal melden en weergeven, om de binnenkomende klanten eraan te herinneren dat ze bij de deur moeten wachten. Bovendien zijn de mensen die de camera's tellen eenvoudig en gemakkelijk te installeren, waardoor de installateur het hele project in slechts 1 dag kan voltooien.

"De People Counting oplossing heeft ons statistieken en gegevens over het gedrag van onze klanten opgeleverd, wat ons veel middelen bespaart omdat we het aantal klanten aan de deur niet fysiek hoeven te tellen. Bovendien kunnen we hen met behulp van de monitoren belangrijke informatie bij de ingang geven. We zijn erg blij met onze samenwerking. Er lijken veel innovatieve oplossingen te zijn die we graag willen uitproberen, omdat we denken dat dit ons in veel opzichten zal helpen om slimmer en efficiënter te zijn", aldus Sanne Brigsted, Business Development Manager van de Food Hall.

Voordelen

De Dahua People Counting and Flow Control Solution verbetert het veiligheidsniveau en de concurrentiekracht van bedrijven zoals Arkaden Food Hall en creëert tegelijkertijd een comfortabele eetomgeving voor hun gasten. Het belangrijkste is dat het restaurant zijn primaire taak, het heropenen van de eetzaal, met succes heeft vervuld door een exploitant in staat te stellen het klantenverkeer in real time te controleren, zodat tijdig veiligheidsmaatregelen kunnen worden genomen voordat de plaats vol met klanten komt te zitten. Met dit slimme systeem zijn er geen extra medewerkers nodig om klanten handmatig aan de deur te tellen, wat de arbeidskosten aanzienlijk kan verlagen en de efficiëntie van het restaurantmanagement kan verbeteren. Bovendien kan de monitor dienen als een prikbord om klanten te informeren of als een multifunctioneel reclamescherm met event marketing en planning op basis van de intelligente data-analyse van de DSS Pro, waardoor een platform met een enorm uitbreidingspotentieel ontstaat en er zakelijke kansen voor het restaurant worden gecreëerd.