banner

Detailhandel

Bakken, 's werelds oudste pretpark, zet Dahua PCFC-oplossing voor heropening in.

2020-09-081127

Zoals de meeste bedrijven in de wereld die door de pandemie zijn getroffen, moeten pretparken die uitsluitend afhankelijk zijn van seizoensgebonden activiteiten zelfs in de zomerperiode opengaan om hun activiteiten in stand te houden. In dit geval is het probleem voor ondernemers van dergelijke drukke plaatsen dat ze speciale veiligheidsmaatregelen moeten nemen om congestie te voorkomen.Bakken, 's werelds oudste pretpark dat sinds 1583 in het bezit is van de Deense regering, werd geconfronteerd met strenge beperkingen van de regering om het park te heropenen voor gasten. Het bracht frustratie bij het parkbeheer omdat het een open park is, gelegen in een uitgestrekt gebied van een groot bos, en er geen specifieke poort of tolpoort is om de grote stroom van bezoekers te controleren. Daarom hadden ze een oplossing nodig die hen kon helpen het real-time aantal gasten in het park te allen tijde bij te houden en specifieke gegevens van de voorgaande weken te verstrekken.De PCFC-oplossing van Dahua Technology, ontworpen voor het tellen van mensen en het regelen van de doorstroming, bleek de perfecte keuze voor Bakken Park. Tegelijkertijd is het ook een praktisch hulpmiddel dat kan helpen bij het optimaliseren van hun dagelijkse werking en besluitvorming op de lange termijn door middel van een reeks intelligente analysefuncties.

Uitdagingen

De uitvoering van het project staat ook voor enkele uitdagingen. Ten eerste zijn er 5 verschillende ingangen in het park en sommige daarvan zijn te breed om met één enkele camera te kunnen worden bekeken. Ten tweede zijn de lichtomstandigheden zwaar door de schaduwen van de bomen in het park, waardoor het moeilijk is om een nauwkeurige telling te krijgen in de buitenomgeving. Ten derde was de levertijd krap.

Oplossing

Gezien de bovengenoemde omstandigheden heeft het team van Dahua Denemarken een oplossing op maat gemaakt, bestaande uit 7x HFW5442E-ZE, 5x PFS3110-8ET-96, en DSS Pro License 64 Channels + BI Module voor de klant.

De Dahua AI-gebaseerde People Counting Camera (HFW5442E-ZE) met zijn 140DB WDR-functie en grote beeldsensor bereikt een verbazingwekkende telnauwkeurigheid van 97,5%, zelfs onder moeilijke omstandigheden buitenshuis met veel schaduwen.
Opmerking: Dit systeem is alleen voor  het tellen van mensen.


De DSS PRO+BI maakte het mogelijk om waardevolle telgegevens te exporteren voor toekomstige zakelijke kansen, waardoor het park zijn klanten beter kan begrijpen en bedrijfsstrategieën kan aanpassen op basis van statistieken zoals klantprofielen en -voorkeuren, verkeersstroom tijdens de spitsuren, de invloed van het weer en de temperatuur op de doorstroming van klanten, etc., waardoor het park aantrekkelijker wordt voor zijn klanten. Daarnaast kan het park zelfs marketingcampagnes voeren op basis van het aantal bezoekers dat bij specifieke ingangen en op specifieke tijdstippen binnenkomt.Bovendien heeft het de basis gelegd voor de VMS-software van het hele bewakingssysteem, waarbij alle camera's worden vervangen door Dahua-producten. Het systeem wordt gemigreerd naar een end-to-end Dahua-oplossing met de huidige schaal van 105 camera's.

Voordelen

Het hele project werd binnen vijf dagen afgerond met de steun van het lokale Dahua-team ter plaatse.

"Welkom hier in Bakken, ik ben blij dat we vandaag zelfs open zijn. De voorwaarden en richtlijnen voor de opening zijn door de autoriteiten aangekondigd vanwege de huidige situatie hier in 2020. Een van de vereisten was om het exacte aantal aanwezige gasten in het park op elk moment te kennen. Dit heeft ons ertoe gebracht om de oplossing van Dahua Technology voor het tellen van het aantal mensen te gebruiken, waardoor we een gecombineerd tellen van onze 5 ingangen krijgen", aldus Niels Erik Winter, CEO van Bakken.

"Het is een oplossing waarvan we verwachten dat we er veel meer gebruik van zullen maken, omdat de verstrekte gegevens en statistieken veel andere potentiële zakelijke en marketingmogelijkheden voor ons creëren," voegde Winter eraan toe.

Uitbreiding van andere onderdelen binnen DSS PRO is goed geaccepteerd in de toekomstplannen van Bakken, wat weer eens een bewijs is van hoe geavanceerde technologie intelligente oplossingen kan bieden met lagere arbeidskosten en 24/7 bescherming voor klanten. Digital signage kan de volgende stap zijn. Het kan verschillende content genereren op basis van het aantal gasten of specifieke uren, wat het park de mogelijkheid biedt om hun inkomsten te verhogen door middel van advertenties.