banner

Sport en ontspanning

Dahua beveiligt UNESCO locatie

2014-06-125622

Voor een nationale schat als de Duomo di Monreale op Sicilië is het van het grootste belang dat deze met de beste en modernste technologie op een ongrijpbare manier wordt beschermd, en in dit zeer bijzondere geval zijn Dahua en zijn megapixeloplossingen geselecteerd. Het project werd met succes uitgevoerd in samenwerking met Videotrend s.r.l, de lokale distributeur van Dahua.

Volgens UNESCO heeft Italië als één land het grootste aantal erfgoedsites ter wereld. Het eiland Sicilië, in het zuiden van Italië, is de thuisbasis van een groot deel van deze historische monumenten, en onder hen is de Duomo di Monreale kathedraal een van de meest opmerkelijke voorbeelden die niet gemist mogen worden. Beroemd om zijn glorieuze gouden mozaïeken, werd de Duomo di Monreale kathedraal gebouwd in de 12e eeuw als onderdeel van een groots koninklijk complex, en versmelt perfect met de Byzantijnse, Arabische en Normandische stijlen. Zowel het exterieur als het interieur, met inbegrip van de bakstenen, mozaïeken en bronzen deuren vormen een prachtige demonstratie door de rivieren van de tijd.

Bij het overwegen van de oplossing was de belangrijkste prioriteit om het historische karakter van het gebouw te behouden en de IP-technologie was ongetwijfeld de beste manier om vooruitgang te boeken, omdat het een minimale bekabeling mogelijk maakt en dus minder invasief is, zodat het delicate en subtiele decor en de omgeving van de kathedraal in tact bleven; bovendien moesten de lage verlichtingsprestaties van de camera, vanwege de zwakke verlichting binnenin, uitstekend zijn. Rekening houdend met al deze overwegingen werden 8 eenheden van de Dahua 1,3 MP IR-dome-camera's gebruikt en de resulterende videostromen worden verwerkt via een PoE-switch naar een 16-kanaals netwerk-videorecorder NVR, waarbij de beelden worden opgeslagen in HD-kwaliteit met 720p, met een opnamebandbreedte tot 32 Mb/s bij 200 fps.

Wat het exterieur betreft, werd de Dahua 1,3MP mini IR-bulletcamera geïnstalleerd voor zijn discrete uiterlijk en superieure nachtzichtprestaties. Daarnaast draait het systeem op verzoek van de klant Dahua PSS, een centraal beheersysteem om beelden zowel lokaal als op afstand te bekijken via ADSL/3G-verbindingen. Bovendien wordt het systeem in zijn geheel naar de bovenste platforms van het Monreale Aartsbisdom geleid en kunnen de gegevens naar andere openbare en particuliere organisaties worden doorgestuurd om de Siciliaanse cultuur en het toerisme beter te promoten.

"Het betekent veel voor ons om bij dit project betrokken te zijn, want de Duomo di Monreale kathedraal is niet alleen een mijlpaal, maar ook een spiritueel symbool op Sicilië", aldus Pasquale Totaro, voorzitter van Videotrend S.r.l. "Gezien de historische waarde van de kathedraal hebben we de planning en de installatie zeer voorzichtig benaderd, en nu is de kathedraal beveiligd met moderne technologie zonder enige schade, en de feedback is vrij goed.

"Het is geweldig om te weten dat onze producten voordelen kunnen bieden aan deze fantastische architectuur dankzij onze goede partner Videotrend en de lokale installateur Decibel", zegt Elmer Zhang, Sales Director of Europe bij Dahua Technology. "We zijn erg blij dat ons merk zo'n positieve acceptatie heeft in Italië, en eigenlijk hebben we samen met Videotrend al veel mooie projecten gerealiseerd, zoals het F1-sportpark en de Pescara-haven. Ik heb er alle vertrouwen in dat Dahua met onze voortdurende gezamenlijke inspanningen en spannende nieuwe producten die we op de markt brengen, dit prachtige land met zijn groeiende kracht zeker zal blijven veiligstellen".