banner

Sport en ontspanning

Dahua levert een hoogwaardige beveiligingsoplossing voor een Luxehotel in Italië

2015-09-069185

De Villa d'Este ligt al bijna 150 jaar in Cernobbio. Het werd gebouwd in 1568 als een prive-woning en werd omgevormd tot een hotel in 1873. De Villa zelf is een prachtig voorbeeld van renaissance-architectuur en de luxueuze kamers zijn majestueus gelegen aan de oever van het Comomeer. Jarenlang zijn er vele internationale onderscheidingen toegekend aan Villa d'Este als het mooiste hotel ter wereld. Het heeft talrijke prestigieuze internationale prijzen voor uitmuntendheid ontvangen.

Door de eeuwen heen hebben talloze beroemdheden in dit prachtige hotel verbleven, waaronder koningen en koninginnen, presidenten, Hollywoodsterren, schrijvers, muzikanten, zangers, ontwerpers, politici, enz. De eerste belangrijke gast was Giorgio Ricordi die de beroemde componisten Giuseppe Verdi e Giacomo Puccini uitnodigde. Daarnaast waren beroemdheden als Alfred Hitchcock, Frank Sinatra, Leopold, Koning van België, Koning Vittorio Emanuele, de Prinses van Monaco, Barbara Streisand, Madonna, Mick Jagger, Bruce Springsteen, John Kennedy, Gorbatsjov, Churchill, de Sjah van Perzië, Maria Callas, Onassis, om er maar een paar te noemen, allemaal te gast in de Ville d'Este. Ook worden er elk jaar internationale culturele evenementen georganiseerd zoals de "Workshop Ambrosetti", een benchmark voor het hoogste niveau van de politiek, financiën en industrie; en de "Concorsod' Eleganza Villa d'Este", een jaarlijks wereldwijd evenement voor klassieke auto's met op maat gemaakte carrosserie.

Dahua kreeg in samenwerking met Videotrend het hoogste compliment omdat het werd gevraagd om deze spectaculaire locatie te beveiligen. De uitdaging was om samen met de gespecialiseerde installateur Emit di Lecco een zeer professioneel videobewakingssysteem op te zetten voor de bescherming van de eigendommen en tegelijkertijd de meest absolute privacy voor de beroemde gasten te garanderen. Het beveiligingssysteem oefent een strikte controle uit op de ingangen, parkeerplaatsen en andere buitenruimten om mogelijke onveilige factoren sterk te elimineren. In totaal heeft het hotel 75 units geïnstalleerd die bestaan uit verschillende soorten camera's uit de Dahua Eco Savvy 2.0 serie.

Dahua's nieuwste 2.0-serie is voorzien van een 4-megapixel progressive-scan CMOS, die beelden van hoge kwaliteit levert met 20 fps. Het eindresultaat is een beeld dat twee keer zo helder is als een traditionele 1080p-camera. De serie beschikt over een indrukwekkende reeks slimme detectiefuncties, waaronder gezichtsdetectie, struikeldraaddetectie en inbraakdetectie. Deze functies betekenen dat gebruikers zijn uitgerust met een nauwkeurigere videoanalyse en, als gevolg daarvan, een grotere beveiligingsefficiëntie. Eco-savvy 2.0 beschikt ook over WDR-technologie voor beeldverbetering, drievoudige videostromen en intelligente videobewaking (IVS). Het grote dynamische bereik (120dB) zorgt ervoor dat de camera's indrukwekkend hoge prestaties leveren in scènes met achtergrondverlichting en in donkere gebieden, wat van oudsher een uitdaging is voor bewakingscamera's.

Het merendeel van de camera's is voornamelijk geïnstalleerd in de primaire bewakingszones. De camera is uitgerust met een CMOS progressieve scansensor, met een 4MP-resolutie die beelden van hoge kwaliteit met 20 fps levert. Dankzij de krachtige sensor zijn de beelden twee keer zo helder als bij traditionele camera's 1080p (2MP), wat het hotel een betere bescherming biedt met fijnere details.

Naast deze camera's heeft Dahua ook de NVR's voor het hotel, de NVR6000, geüpgraded. Het ondersteunt maximaal 128 kanaals IP-camera's met 1080P real-time live-weergave. Het is ook in staat om vloeiende videostreams te leveren.

Bovendien heeft het hotel tegelijkertijd het Dahua VDP systeem voor het interieur van de villa geïnstalleerd. De Dahua-video-deurtelefoon is speciaal ontworpen voor de moderne intelligente Villa. Het beschikt over outdoor visuele intercom, gezichtsherkenning toegangscontrole, kaartontgrendeling, binnen monitor ontgrendelen, en cameratoezicht. De buitenpost is gemaakt met een paneel van de aluminiumlegering met een ultradunne machine. De binnen monitor ziet er zeer strak uit en is eenvoudig te installeren en te verwijderen. Er is ook een complete oplossing voor het parkeergeleidingssysteem geïnstalleerd, inclusief bewaking, opname, analyse en kentekenuitlezing. Alle informatie wordt geregistreerd en geclassificeerd voor snelle toegang tot informatie bij het zoeken naar een bepaalde gebeurtenis.

"We hebben de meest geavanceerde uitgebreide product reeks geleverd om Ville d'Este te beveiligen. Vergeleken met andere leveranciers bieden Dahua's producten het grote voordeel van high definition viewing, waardoor gebruikers de details van de scènes kunnen zien en de veiligheid ook gegarandeerd is", aldus Elmer Zhang, Sales Director of Europe bij Dahua Technology. Het juiste gebruik van onze producten in Ville d'Este is een groot succes gebleken, waarvan we hopen dat het de installatie van onze producten zal stimuleren om meer klanten op het gebied van gastvrijheid te bedienen".